Azijn is een aanwinst voor je huis, keuken en omgeving. Over de vele manieren hoe je azijn kunt toepassen heb ik laatst een blog geschreven. Klik hier.

In deze blog wil ik me richten op de toepassing van azijn in de keuken en dan in de vorm van zelfgemaakte kruidenazijn.

Azijn in de keuken

Azijn zelf is neutraal van aard, zuur natuurlijk, maar het heeft verder geen smaak. Hier kun je verandering in brengen door er lekkere kruiden aan de azijn toe te voegen. Ik geef je hier wat inspiratie mee. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Allereerst: Wat heb je nodig om de kruidenazijn te maken?

Wat heb je nodig? Niet veel in ieder geval….

  • flessen die steriel zijn ( kook een paar minuten in kokend water)
  • een grote fles natuurazijn ( kun je in de supermarkt kopen)
  • eetbare planten/ bloemen/ kruiden

Welke planten kun je voor kruidenazijn gebruiken?

  • Bieslook
  • Klaproos
  • Kaasjeskruid
  • Knoflook
  • Kraailook
  • Lavender
  • Marjolein

Flessen vullen en dan maar wachten

Vul de flessen met de natuurazijn en geef daar de door jou gekozen kruiden, bloemen en bollen toe. De azijn moet 6 weken staan om zijn aroma te ontwikkelen. Daarna kun je hem gebruiken als zurige twist in salades en sausen. Vlees wordt extra lekker van azijn, leg het vlees een aantal uren in azijn en je zult super lekker mals vlees hebben.

Wil je meer leren over planten en kruiden en de toepassing ervan in huis, keuken en tuin? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Dat kan via deze link.

Keuzes maken,vooruit gaan,doelen behalen.

Dat wil je toch ook?

Schrijf je hier in voor het empowerment news: tips en trucs van vrouwen voor vrouwen die vooruit willen. 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest