Fruit is gezond! Toch?

Vroeger leerde je op school dat groenten en fruit erg belangrijk zijn. Dit is algemeen bekend en toch wordt fruit weinig of zelfs niet gegeten als het om gezond leven en bijvoorbeeld trainen en afvallen gaat. De stelling is dat fruit veel suikers bevat en daarom zijn veel mensen huiverig voor het eten van fruit. Maar is dit wel zo dat fruit veel suikers bevat en daardoor schadelijk is?  

Heeft fruit te veel suikers?

In het verleden is het beeld ontstaan dat fruit minder goed zou zijn vanwege het relatief hoog gehalte aan vruchtensuikers. Onderzoek toont aan dat deze stelling achterhaald is en dat juist de goede stoffen die in fruit zitten hart-en vaatziekten, diabetes 2, overgewicht en daaraan gekoppelde ziektes kunnen voorkomen.

In fruit zitten superveel vitaminen, mineralen en fytostoffen. Deze stoffen zorgen voor een goede stofwisseling, het beschermen van de cellen van je lichaam en dat je goed functioneert, met een energielevel dat bij je past. Feitelijk kun je dus stellen dat elk stuk fruit dat je eet bijdraagt aan je gezondheid.

Die vezels houden je gezond en de darmen relaxt

Naast de goede stoffen in fruit is het ook belangrijk fruit te eten vanwege de vezels. Vezels zorgen dat onze voeding langer energie afgeeft, waardoor je minder last heb van zogenoemde vreetkicks en suikerpieken. Dit heeft wederom een gezonder gewicht, minder vet in de vetcellen, minder kans op diabetes 2, een betere stofwisseling en vertering tot gevolg. Je zult je zoveel beter voelen als je fruit een groot bestanddeel van je voeding laat zijn.

Kun je overeten met fruit?

Het idee dat je teveel fruit zou kunnen eten en daardoor schadelijke fruitsuikers binnen krijgt, is ook een achterhaalde theorie. Het is wel zo dat fruit onderdeel van een gevarieerde voedingspatroon hoort te zijn.

Weg met medicatie

Diverse experimenten, onderzoeken en ervaringen van mensen hebben aangetoond dat het zelfs mogelijk is met het eten van fruit en groenten het verloop van ziekten positief te beïnvloedden. In een experiment met volwassenen met diabetes 2 bleek dat na het eten van uitsluitend fruit en groeten in een tijd van amper 2 weken het gebruik van medicatie tegen diabetes 2 niet meer nodig was.

Fantastisch effect

Het effect van plantaardig eten is dus groot en heeft superveel gezondheidsvoordelen. Je hoeft daarom niet bang te zijn van fruit aan te komen of andere nadelen te ondervinden. Je kunt gerust meerdere stukken fruit per dag eten. Kom je aan? Kijk dan naar de suikerinname via bewerkte producten die je beter kunt laten staan.

Heb je zelf ervaringen met betrekking tot wat fruit met je kan doen en wil je die hier delen? Schrijf dan een reactie onderaan de blog.

Keuzes maken,vooruit gaan,doelen behalen.

Dat wil je toch ook?

Schrijf je hier in voor het empowerment news: tips en trucs van vrouwen voor vrouwen die vooruit willen. 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest