Fruit is gezond! Toch?

Vroeger leerde je op school dat groenten en fruit erg belangrijk zijn. Dit is algemeen bekend. Toch zijn er mensen die vinden dat fruit in eerste instantie niet in je mealplan hoort als je op je lijn wilt letten, last hebt van hoge bloedsuikerspiegels en aan trainen doet. De stelling is dat fruit veel suikers bevat. Maar is dit wel zo dat fruit veel suikers bevat en daardoor schadelijk is?  

Heeft fruit te veel suikers?

Onderzoek toont aan dat deze stelling achterhaald is en dat juist de goede stoffen die in fruit zitten hart-en vaatziekten, diabetes 2, overgewicht en daaraan gekoppelde ziektes kunnen voorkomen.

In fruit zitten superveel vitaminen, mineralen en fytostoffen. Deze stoffen zorgen voor een goede stofwisseling, het beschermen van de cellen van je lichaam en dat je goed functioneert, met een energielevel dat bij je past. Feitelijk kun je dus stellen dat elk stuk fruit dat je eet bijdraagt aan je gezondheid.

De vezels houden je gezond en je darmen relaxt

Naast de goede stoffen in fruit is het ook belangrijk fruit te eten vanwege de vezels. Vezels zorgen dat onze voeding langer energie afgeeft, waardoor je minder last heb van zogenoemde vreetkicks en suikerpieken. Dit heeft wederom een gezonder gewicht, minder vet in de vetcellen, minder kans op diabetes 2, een betere stofwisseling en vertering tot gevolg. Je zult je zoveel beter voelen als je fruit een groot bestanddeel van je voeding laat zijn.

Kun je overeten met fruit?

Het idee dat je teveel fruit zou kunnen eten en daardoor schadelijke fruitsuikers binnen krijgt, is ook een achterhaalde theorie. Het is wel zo dat fruit onderdeel van een gevarieerde voedingspatroon hoort te zijn.

Weg met medicatie

Diverse experimenten, onderzoeken en ervaringen van mensen hebben aangetoond dat het zelfs mogelijk is met het eten van fruit en groenten het verloop van ziekten positief te beïnvloedden. In een experiment met volwassenen met diabetes 2 bleek dat na het eten van uitsluitend fruit en groeten in een tijd van amper 2 weken het gebruik van medicatie tegen diabetes 2 niet meer nodig was.

Fantastisch effect

Het effect van plantaardig eten is dus groot en heeft superveel gezondheidsvoordelen. Je hoeft daarom niet bang te zijn van fruit aan te komen of andere nadelen te ondervinden. Je kunt gerust meerdere stukken fruit per dag eten. Kom je wel aan? Reduceer dan de koolhydraten in je eten, vooral bewerkt voedsel bevat suikers en verstopte koolhydraten.


Heb je zelf ervaringen met betrekking tot wat fruit met je kan doen en wil je die hier delen? Schrijf dan een reactie onderaan de blog. Je mag ook ideeen, ervaringen en recepten delen. Voel je vrij.

Op mijn site vind je diverse artikelen omtrent het thema gezonde voeding, lifestyle en recepten. Je vind alle artikelen en ideeën hier.


Keuzes maken,vooruit gaan,doelen behalen.

Dat wil je toch ook?

Schrijf je hier in voor het empowerment news: tips en trucs van vrouwen voor vrouwen die vooruit willen. 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest