06-81680620 info@susannebecker.nl
Selecteer een pagina

Vrouwen hebben vaak last van een slecht zelfbeeld

Van kleinst af aan worden we in bepaalde denkbeelden geduwd en nemen we onbewust rollen aan. Er is een duidelijke scheiding tussen jongens en meiden. Als kleine meid wordt je geacht leuk, lief en schattig te zijn. Jongens spelen piraat en met PlayMobil of Lego. Stoer zijn is hun motto.

Meiden trekken prinsessen jurken aan en spelen koningin of prinses, houden zich bezig met make-up.

Er worden rollenspellen onder de meiden gespeeld, waarin de vader-moeder-kind constellatie vaak voorkomt. Hoe kan dit nou dat zelfs de jongsten in onze maatschappij reeds volgens een vaste orde denken?

   

De buitenwereld voedt jouw zelfbeeld

Als kind krijg je dus duidelijk mee hoe de verdeling tussen de seksen ligt. Je groeit door en wordt puber/teenager. Al die tijd ben je gevoed door reclames, magazines en andere media en zie je mooie plaatjes van mooie vrouwen met mooi haar, mooie lijven en knappe gezichten voorbij komen. 

Als puber en teenager ga je je met jezelf bezig houden en de eerste keer kritisch naar jezelf kijken.

Alles groeit tenslotte en je bent het kind zijn af. En je vriendinnen blijven ook niet stil staan. De een krijgt grote borsten, de andere kleine en de volgende zit nog niet eens in de groei. Grote konten, kleine konten, dikke buiken, geen buik- we vergelijken ons continu. De maatstaf is het op dat moment geldende schoonheidsideaal. 

Elke generatie kent haar eigen schoonheidsideaal en mode verschijnselen. Deze bepalen of stijl haar, kroes haar, smalle heupen, brede heupen, kleine konten of grote konten “IN” zijn. Echter, het woord schoonheidsideaal zegt het al. Idealiter voldoet iedereen eraan, maar dit kan natuurlijk niet, gezien iedereen anders is. Je genen bepalen je bouw, de golven in je haar, je geaardheid, je persoonlijkheid. 

De media nemen het schoonheidsbeeld over en diensten, producten en reclames worden op dit ideaalbeeld afgestemd. Zo krijgen we nog meer de indruk te moeten voldoen en kopen we, in de hoop hiermee het ideaal te bereiken. Er worden miljoenen in de cosmetica industrie verdient. We smeren, sprayen, föhnen, liften, opereren ons een ongeluk, allemaal in de hoop te kunnen voldoen aan het beeld. 

Als we ouder zijn en een partner vinden, krijgen we het idee door dat we in een relatie alles eraan moeten doen om mooi te blijven, zodat de man zijn interesse niet in jou verliest. Het cliché dat een man je voor een jongere vrouw zou kunnen verlaten, hangt boven ons hoofd als het zwaard van Damocles. 

 

Verbinding met jezelf

We raken verwijderd van onszelf, van ons vrouw zijn, van onze innerlijke overtuiging grootse dingen te kunnen doen als we proberen aan deze normen te voldoen. Gelukkig is niet alleen ons uiterlijk bepalend voor je zelfbeeld. Wij zijn zoveel meer dan alleen een ideaalbeeld. Het is tijd voor een revolutie! Omdat we voelen dat het anders moet.

Je kunt je vrij maken van de invloeden van buiten af door verbinding met jezelf te maken.

Hoe doe je dat en kom je weer in verbinding met jezelf?

Het begint allemaal met luisteren naar jezelf. Wat wil jij? Wie ben jij? Wie wil jij zijn? Wat voelt goed voor je en wat voelt slecht? Waar liggen jou grenzen? Deze vragen kun je het beste beantwoorden door jezelf ruimte te geven en jezelf te observeren. Je voelt vanzelf wel wat goed voelt. Je intuïtie stuurt je hierin.

Je zult erachter komen dat uiterlijk geen rol speelt bij het behalen van doelen. Je zult erachter komen dat je zelfbeeld met alle successen die je boekt beter wordt. Je zult voor jezelf gaan staan en de waarde die je hebt, ongeacht je uiterlijk. Omdat je authentiek bent en je leven leeft hoe jij het voelt.

.

.

. 

Inspiratie nodig?

Lees verder in mijn blogs of mijn site voor waardevolle adviezen, gratis e-books en natuurlijk ook persoonlijk advies. Klik hier. 

Voor persoonlijk advies: Stuur me een bericht via deze link of boek gelijk een gratis Skype sessie om te sparren.

Xo Xo Suus

Hoe kijk jij naar je leven en vooral, met welke bril?

Succes is een kwestie van de juiste mindset! Mijn e-book leert je hoe je de juiste mindset kunt creëren, zodat ook jij je leven authentiek en succesvol kunt leven. 

Keuzes maken,vooruit gaan,doelen behalen.

Dat wil je toch ook?

Schrijf je hier in voor het empowerment news: tips en trucs van vrouwen voor vrouwen die vooruit willen. 

You have Successfully Subscribed!