06-81680620 info@susannebecker.nl
Selecteer een pagina

Je bent burn-out. Je zag het waarschijnlijk niet aankomen. Je dacht het altijd nog voor te zijn. Maar het moment dat het niet meer gaat is gekomen.

De meeste mensen hebben een ingrijpend moment waarin hun bewust wordt dat de maat vol is. Een extreme paniekaanval, het lijf dat het in een keer begeeft. Het moment dat je in elkaar zakt en weet dat je energie op is. Voor iedereen is dit moment anders, maar het is hét bepalende moment. Het moment dat je weet het kan niet meer langer zo.

Je lijf zegt “Het is genoeg.”

Je lijf heeft de rem erop gegooid. Je lichaam zegt “ik kan niet meer” door gewoon niet meer mee te doen. Je geest wil wel, maar je lijf kan niet. Dat is een burn-out.

Je bent te lang over je grenzen heen gegaan, hebt jezelf te lang op geestelijk en lichamelijk vlak verwaarloosd en je hebt de signalen van je lijf compleet genegeerd. Vermoedelijk had je al lang last van vage klachten zoals hoofdpijn, spierspanning, vermoeidheidsklachten, hartkloppingen etc., maar je deed er niets mee.

 

Wake-up call 

Wat was er gebeurt als je zo was doorgegaan? Als je lichaam niet had gezegd dat het genoeg is? Misschien was je zo ver gegaan, dat je oververmoeid met een hartinfarct erbij was neer gevallen? Wie zal het zeggen. Je lijf in ieder geval had er schoon genoeg van en wilde je wakker schudden.

Je burn-out is jouw persoonlijke wake-up call.

Je burn-out is een kans. Een kans om te herstellen wat fout is gegaan en een nieuwe weg in te slaan.

 

 

Wat kun je doen als je burn-out bent?

Je bent een persoon die erg loyaal is. Je wilt de dingen goed doen die van je gevraagd worden en neemt daarvoor de verantwoordelijkheid. Je vind het lastig grenzen te stellen en nee te zeggen. Dit heeft je aan dit punt gebracht.

TIPS

  • Het is belangrijk nu de factoren die je stress geven uit je leven te verwijderen of aan te passen naar een niveau dat jij aankunt. Nee zeggen wanneer je niet kunt of het niet goed voelt is nu erg belangrijk.
  • Ga na welke overtuigingen je hebt. Moet altijd alles netjes zijn? Is goed nooit goed genoeg? Voel je je schuldig als je rust? Ga na waar de overtuigingen vandaan komen. Hebben je ouders altijd gezegd dat alles perfect moet? Of heb je een ervaring gemaakt die ertoe heeft geleid dat je de dingen nu zo doet hoe je ze doet? Als je dit hebt ontrafelt, kun je de overtuiging afbouwen en ombuigen door er een andere positieve overtuiging tegenover te stellen. Voorbeeld: Je hebt faalangst. Je denkt : ik mag niet falen. “Ik mag niet falen” is dus jouw overtuiging. Om de overtuiging af te zwakken, kun je in plaats van “ik mag niet falen” denken, ik mag dingen uitproberen en daarbij fouten maken.   
  • Voor je herstel is goede voeding en beweging belangrijk.
  • Hou je bezig met dingen die je leuk vind en die je ontspanning geven, zoals knutselen, tekenen, dingen creëren, lezen, muziek, meditatie. De lijst is eindeloos, dus maak er een met alle dingen die je leuk vind en doe daarvan tenminste 1 ding dagelijks.
  • Neem afscheid van toxic relaties en omgeef je met mensen die je tijd waard zijn.
  • Ga wandelen en zoek de natuur op. Dit helpt ook voor het verminderen van angstgevoelens. 

 

Je burn-out is een kans

Een burn-out wordt een kans, als je dit moment in je leven als een keerpunt beschouwt. Het is het keerpunt waarop jij het besef hebt gekregen dat je beter voor jezelf hoort te zorgen.

Kijk naar wat voor jou belangrijk is. Heb je altijd al van een carrière als zelfstandige gedroomd? Wilde je altijd al die ene studie doen? Wil je meer tijd in de natuur doorbrengen en een nieuwe hobby beginnen? Je kunt nu de ruimte creëren nieuwe wegen in te slaan, andere dingen met je leven te doen, afscheid te nemen en oude deuren te sluiten om nieuwe te openen. Je verlangen zal je leiden. 

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Lees dan verder in mijn blogs of mijn site voor waardevolle adviezen, gratis e-books en natuurlijk ook persoonlijk advies. Klik hier. 

Voor persoonlijk advies: Stuur me een bericht via deze link of boek gelijk een gratis Skype sessie om te sparren.

Xo Xo Suus

Hoe kijk jij naar je leven en vooral, met welke bril?

Succes is een kwestie van de juiste mindset! Mijn e-book leert je hoe je de juiste mindset kunt creëren, zodat ook jij je leven authentiek en succesvol kunt leven. 

Keuzes maken,vooruit gaan,doelen behalen.

Dat wil je toch ook?

Schrijf je hier in voor het empowerment news: tips en trucs van vrouwen voor vrouwen die vooruit willen. 

You have Successfully Subscribed!