06-81680620 info@susannebecker.nl
Selecteer een pagina

Ieder mens is anders

Wij mensen zijn allemaal verschillend, gelukkig maar. We zijn een bonte mengelmoes van individuen en iedereen heeft zo zijn of haar eigen idee over hoe het leven eruit zou moeten zien en wat je van het leven wilt.

Normen, waarden en de persoonlijke eisen aan de invulling van het leven, bepalen voor iedere persoon wat hij/ zij van het leven verwacht en hoe hij/ zij het leven inricht. Bij het kiezen van een baan, loopbaan en het bepalen van je doelen speelt intrinsieke motivatie een grote rol.

Intrinsieke waarden bepalen je motivatie en drijfveren. Deze vorm van motivatie is de beweegreden waarom je bepaalde dingen doet.

Voorbeeld: Je hebt een doorsnee betaalde baan. De loon is voor jou net genoeg maar niet bepalend, want je hebt het fijn met je collegae en je gaat elke dag met een goed gevoel naar huis. Dan is de reden dat je deze baan blijft doen niet het loon (extrinsieke waarde), maar de werksfeer en de goede relatie met je collegae. De werksfeer is jouw intrinsieke waarde, de reden waarom je elke dag weer op tijd op je werk verschijnt.

 

Drijfveren

Intrinsieke motivatie staat feitelijk voor je drijfveer. Waarom doe je iets? Waarom is iets zo belangrijk dat je je waardevolle tijd eraan besteed? Wat maakt dat je elke dag ervoor uit je bed komt?

 

Voordelen intrinsieke motivatie

Wetenschappelijke studies tonen aan dat je als mens intrinsieke motivatie nodig hebt om in een flow te raken, een hoger concentratieniveau te hebben en meer creativiteit te voelen. Als je met intrinsieke waarden werkt en hierdoor gemotiveerd bent, zul je een hogere bereidheid tot risico’s hebben (als ondernemer is dat van groot belang) en flexibeler, veerkrachtiger, door het leven gaan.

Je zult een groter gevoel van zelfcompetentie en trots hebben en meer plezier bij het uitvoeren van de betreffende taak/ het takenpakket beleven.

Deze vorm van motivatie is onafhankelijk van externe invloeden en dus veel duurzamer dan de kortstondige bevrediging die je uit extrinsieke motivatie kunt halen. 

Een mooie bijkomstigheid: intrinsiek gemotiveerde mensen zijn over het algemeen bevlogen en vitaal. Het is dus gezond om idealen te hebben!

_

_

_

Wil je ook vanuit je intrinsieke waarden jouw leven inrichten?

Lees verder in mijn blogs of mijn site voor waardevolle adviezen, gratis e-books en natuurlijk ook persoonlijk advies. Klik hier. 

Voor persoonlijk advies: Stuur me een bericht via deze link of boek gelijk een gratis Skype sessie om te sparren.

Xo Xo Suus

Hoe kijk jij naar je leven en vooral, met welke bril?

Succes is een kwestie van de juiste mindset! Mijn e-book leert je hoe je de juiste mindset kunt creëren, zodat ook jij je leven authentiek en succesvol kunt leven. 

Keuzes maken,vooruit gaan,doelen behalen.

Dat wil je toch ook?

Schrijf je hier in voor het empowerment news: tips en trucs van vrouwen voor vrouwen die vooruit willen. 

You have Successfully Subscribed!